O nas

"Pomagamo vam toliko, kot pomagamo nekaterim vašim potencialnim mentorjem, učiteljem, profesorjem. Nič več in nič manj. Skratka, veliko vam lahko pomagamo." Dr. Melita Moretti

Vrste statističnih analiz

Obstaja več vrst statističnih analiz, ki se uporabljajo za raziskovanje podatkov in podajanje statističnih zaključkov. Nekaj najpomembnejših:

  1. Deskriptivna statistika: Uporablja se za opisovanje in povzemanje podatkov. Vključuje metode, kot so srednja vrednost, standardni odklon, mediana, modus.
  2. Inferenčna statistika: Uporablja se za sklepanje o populaciji na podlagi vzorca podatkov. Vključuje metode, kot so intervali zaupanja, analiza variance, t test, hi-hvadrat test ipd.
  3. Multivariatna analiza: Uporablja se za analizo več kot dveh spremenljivk hkrati. Vključuje metode, kot so faktorska analiza, analiza glavnih komponent, diskriminantna analiza.

Več informacij o posameznih statističnih analizah, ipd. boste našli na naših podstraneh:

Poznavanje ustrezne vrste statistične analize za uporabo je ključnega pomena pri raziskovanju, saj nam omogoča pravilno interpretacijo podatkov.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je pomembno vedeti, kdaj uporabiti določeno statistično analizo:

 1. Pravilna interpretacija rezultatov: Različne statistične analize prinašajo različne rezultate in omogočajo različne načine interpretacije podatkov. Poznavanje pravilne analize vam pomaga razumeti, kaj vam podatki sporočajo in kako lahko iz njih izluščite pomembne ugotovitve.
 2. Učinkovitost in natančnost: Uporaba pravilne statistične analize zagotavlja, da boste dosegli najboljše rezultate in pridobili najbolj natančne ugotovitve. Vsaka analiza je namenjena obravnavanju določenega problema ali hipoteze, zato izbira ustrezne analize povečuje učinkovitost in zanesljivost vaše raziskave.
 3. Pravilno načrtovanje raziskave: Poznavanje različnih statističnih analiz vam pomaga pri načrtovanju raziskave. Pri določanju vzorca, zbiranju podatkov in postavitvi hipotez morate imeti v mislih, katero analizo nameravate uporabiti. To vam omogoča, da zbirate ustrezne podatke in ustrezno oblikujete svojo študijo za pridobitev želenih rezultatov.
 4. Preprečevanje napak in napačnih sklepov: Uporaba napačne statistične analize lahko privede do napačnih sklepov in interpretacij. Pravilna izbira analize vam pomaga preprečiti statistične napake in zagotavlja, da so vaši zaključki temeljiti, zanesljivi in podprti s primernimi statističnimi dokazi.
 5. Komunikacija z drugimi raziskovalci: Poznavanje različnih statističnih analiz vam omogoča učinkovito komunikacijo z drugimi raziskovalci. Ko objavljate svoje rezultate ali sodelujete v znanstvenih razpravah, je pomembno, da lahko natančno in jasno opišete, katere analize ste uporabili in kako so vplivale na vaše rezultate.

 

Skratka.

Dobro je poznati in razumeti posamezne vrste statističnih analiz, njihove prednosti, omejitve in ustrezne uporabe. S tem boste lahko izvlekli največjo vrednost iz svojih podatkov in ustvarili zanesljive in kakovostne raziskave.

Priporočam tudi ogled naslednjih zapisov:

Se bereva tam, še bolje, se slišiva,

 

dr. Melita Moretti

Potrebujete pomoč ali samo nasvet, podajte vprašanje spodaj. 

  .

  Kdo smo?

  Dr. Melita Moretti

  Pomoč pri empiričnem delu naloge (vprašalnik, metodologija, hipoteze, statistične analize ...)

  Večletne strokovne izkušnje s področja kvalitativnih in kvantitativnih raziskav za naročnike iz akademskih, poslovnih in študentskih okolij je pridobila na Univerzi v Ljubljani, Univerzi na Primorskem, ter na švedski univerzi Luleå University of Technology.

   

  Več informacij na njeni osebni spletni strani ter drugih socialnih omrežij:

  Ostali sodelavci

  Prevod povzetka, tehnično urejanje naloge, lektoriranje, cartanje, kontakt preko Messenger-ja

  Ostali sodelavci imajo večletne strokovne izkušnje s svojega področja.

   

  Za tehnično oblikovanje in urejanje diplomskih nalog, magistrskih nalog in doktorskih disertacij skrbi IT strokovnjak, ki mu navodila različnih fakultet za oblikovanje niso tuja.

   

  Za prevode povzetkov skrbijo profesorji angleškega jezika, za lektoriranje profesorice slovenskega jezika (pri lektoriranju dobite tudi potrdilo).

   
  Za cartanje skrbi muca Neva, za red pa kuža z imenom Oskar.
   
  Za kontakt direktno preko Messengerja skrbi naš prijazni robotek Stati.

  Kaj nudimo?

  KONKURENČNE CENE
  NEPRIMERLJIVA FLEKSIBILNOST
  OSEBEN PRISTOP
  VISOKO USPOSOBLJEN KADER
  20+ LET IZKUŠENJ
  STROKOVNO VODENA POMOČ

  Storitve opravljamo za posameznike različnih študijskih programov.

  Dodiplomski študenti
  %
  Študenti magistrskih programov
  %
  Doktorski študenti
  %

  www.statisticneanalize.com v številkah:

  527

  2300

  45.826 ur

  Svetovanj pri pripravi vprašalnika
  IZDELANIH STATISTIČNIH ANALIZ
  VAŠEGA PRIHRANJENEGA ČASA, KI BI GA SICER PORABILI ZA UČENJE STATISTIKE IN METODOLOGIJE
  Call Now Button