Kako do programa IBM SPSS

Kako do programa IBM SPSS?

IBM SPSS (program za izračun statističnih podatkov)

Da, to je najbolj "guglana" beseda ob koncu študija. A ne? Narediti morate statistično analizo? Številna vprašanja dobivam na to temo. Še posebej takrat, ko se pogovarjamo o tečaju SPSS.

Obstaja več programov za izračun statističnih rezultatov (Statistica, R, SAS, MATLAB, MaxStat, SPSS, ... ), vendar je ravno IBM SPSS na fakultetah v Sloveniji najbolj razširjen.

Kako do programa IBM SPSS? Štiri izbire imate na voljo, od teh je ena plačljiva (znesek sploh ni strašen), tri sta brezplačni. No ja, verjetno bi se še kakšna opcija našla.

1.) Preiskusite originalno verzijo IBM SPSS. Preiskus je brezplačen. Kje ga dobite? Kliknite tu: IBM SPSS Statistics, nato pa na njihovi strani kliknite na "Try SPSS Statistics at no cost". Ta verzija programa SPSS zadostuje za izvedbo statistične analize za vašo diplomsko ali magistrsko nalogo.

Zakon, vam rečem.

Kaj pa, če ne poznate vseh postopkov/potez izvedbe posamezne statistične analize? Preprosto. Pokličite me in delava na daljavo. Nikakor ne boste prva oseba, ki me je to prosila.

2.) Kupite lahko tudi originalno, vendar študentsko, verzijo IBM SPSS. 6-mesečna uporaba vas bo stala $34.95, to je cca. 31,62 EUR. To opcijo priporočam vsem posameznikom, ki analizirajo podatke za doktorsko disertacijo. Kliknite tu: IBM SPSS Statistics in nato StudentsDiscounts.com.

Kaj pa, če ne poznate vseh postopkov/potez izvedbe posamezne statistične analize? Preprosto. Poglejte pod točko 1.) - tam se skriva odgovor.

3.) Na vaši fakulteti imate računalniško učilnico. Tam ste imeli predavanja in/ali vaje s področja statistike. Vsi računalniki imajo naložen IBM SPSS. Preverite na referatu - verjamem, da vam bodo, za namen statistične obdelave podatkov, dovolili uporabo enega od računalnikov. Seveda takrat, ko je računalniška učilnica prazna.

Kaj pa, če ne poznate vseh postopkov/potez izvedbe posamezne statistične analize? Preprosto. Preprosto. Poglejte pod točko 1.) - tam se skriva odgovor.

4.) Prosite kolega/sorodnika/prijatelja, ki ima na svojem računalniku naložen IBM SPSS.

Kaj pa, če ne poznate vseh postopkov/potez izvedbe posamezne statistične analize? Preprosto. Poglejte pod točko 1.) - tam se skriva odgovor.

Upam, da sem vam uspela odgovoriti na vsa vprašanja. Če je vaš odgovor "DA", vas vabim, da kliknete na spodnjo povezavo ...

https://statisticneanalize.com/tecaj-spss/

... kjer prejmete še nekaj informacij o samem tečaju, ki ni "tečaj" kakršnega poznate, ampak veliko več - je točno to, kar potrebujete, da empirični del naloge zapišete perfektno.

Skratka, ne "šparajte" telefonskih impulzov.

Se bereva tam, še bolje, se slišiva,

dr. Melita Moretti

Dodaj odgovor

    .    Call Now Button