Kako napisati diplomsko delo v nekaj tednih?

Preden odgovorim na vprašanje, kako napisati diplomsko delo v nekaj tednih, bi bilo dobro odgovoriti na vprašanje, ali to res morate narediti. Če menite, da vam tega ni treba, ali pa morate diplomsko delo končati zato, ker to zahteva vaš program, potem verjetno težko najdete motivacijo.

Če je vaša motivacija vsaj nizka, lahko zadovoljivo napišete diplomsko delo. Kot veste tudi sami, vam to delo ne bo ušlo. Prej ali slej boste to morali narediti. Vprašanje je le, koliko skrbi, živcev in slabe vesti si boste ob tem z nepotrebnim odlašanjem naložili. 

Spodnji nasveti/koraki veljajo, ko že imate:

  • izbranega mentorja,
  • izbrano temo, in
  • potrjeno dispozicijo diplomskega dela.

5 korakov do zaključka diplomskega dela

1. Prvo, kar morate narediti je, da besedilo iz dispozicije pravilno umestite v uvod diplomskega dela. Kar naenkrat boste imeli že najmanj 2 strani diplomske naloge narejeni. Fantastično. Neprecenljiv občutek. 🤩

2. Diplomsko delo pišite vsak dan. Že vnaprej si izdelajte urnik - določite si število ur, ki bodo namenjene za pisanje. Ne pozabite na koledarju v svoji mobilni napravi označiti, katere ure so to (na primer med 18. in 20. uro). Naredite opomnik - opomniki se prenašajo tudi na naslednji dan/teden, dokler jih seveda ne označite kot dokončane. Vsak dan torej napišite nekaj odstavkov, še bolje, vsak dan napišite 2 do 3 strani. Pišite tudi takrat, ko se počutite dobro in ko imate navdih za pisanje. Uporabljajte Google Drive ali nalogo prekopirajte na ključek in pišite diplomsko delo tudi kje drugje in ne samo doma.

3. Uporabljajte Amebis Besano, avtomatsko lektorico, ki služi kot varuška vašega pisanja. Z njo se boste izognili slovničnim napakam še pred končnim lektoriranjem, ki je seveda obvezno. Spletna verzija avtomatske lektorice Amebis Besana je brezplačna, ne omogoča pa preverjanje daljših besedil. Namig: v Amebis Besano dodajte krajši tekst, ga lektorirajte, počakajte minuto, dodajte nov tekst, ... Če diplomsko delo pišete v angleščini, uporabljajte Grammarly. Zadostuje brezplačna verzija.

...
...

4. Ne pišite po vrsti oziroma po poglavjih, ki si sledijo. Veste, obstajajo poglavja, pri katerih bo pisanje šlo brez težav in obstajajo poglavja, ki vam "ne ležijo". Začnite z za vas "težkimi" poglavji. Torej, če se sprašujete, "kako zaključiti diplomsko delo", lažja poglavja preložite za konec.

5. Če nimate mentorja, ki si ga želite, razmislite o alternativnih virih podpore - podpora s strani študijskih kolegov (na primer se s študijskimi kolegi zavežete, da se dobivate enkrat na teden na kratkih sestankih, na katerih boste razpravljali o svojem napredku in težavah), podpora s strani tutorja, ... Tudi mene lahko prosite za pomoč >>

Skratka, če upoštevate zgornja priporočila, boste na primer 30 strani diplomskega dela napisali v 10 dneh, 60 strani pa v 20 dneh. 😍

Veselo na delo.

Se bereva, 

dr. Melita Moretti

P.S.

Prijateljski opomnik.

Če potrebujete moje nasvete, prosim, kliknite tu in dobite vse informacije, kako stopiti v stik z mano >>

Dodaj odgovor

    .    Call Now Button